Data: 2003-11-11 17:52:33
Temat: Re: Krem z Qry [OT]
Od: "andie" <t...@k...NoSpAm.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
: > Aha...
: > No coz, nigdy nie robilam; ale wg "Kuchni Polskiej" gotujesz rosol z
: > 40 dag kury i 15 dag wloszczyzny (woda :1,5 l), obierasz mieso ze
: > skory, mielisz i laczysz z rosolem. Zageszczasz 1-2 dag maki
: > (wymieszac z pol szklanki zimnego rosolu), zagotowujesz i solisz.
: > Nastepnie 2 zoltka rozmacasz z 1/8 l kremowki i dodajesz do rosolu.
: > W "Kuchni Polskiej" nie ostrzegaja, ale po dodaniu zoltek i smietany
: > lepiej juz nie doprowadzac do wrzenia...
:
:
: Dostalam wiadomosc na priva ze przepis wychodzi bardzo dobrze. Moze
: wykonawca sie pochwali ? :-)
:
:
: Ewcia
Sorki, ale zajety bylem [aczkolwiek juz nie kremem;>]. No cóz, musze
przyznac, ze krem wyszedl extra profesionalnie, wszystko jednakze zalezy od
dobrego rosolu (bulion)
Dzieki
P.S. i oczywiscie nie podgrzewac zbyt mozno po dodaniu zóltek
|