Data: 2003-11-11 12:07:24
Temat: Re: Krem z Qry [OT]
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dans la news:3fad4471$0$11226$636a55ce@news.free.fr,
Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> a écrit:
> Aha...
> No coz, nigdy nie robilam; ale wg "Kuchni Polskiej" gotujesz rosol z
> 40 dag kury i 15 dag wloszczyzny (woda :1,5 l), obierasz mieso ze
> skory, mielisz i laczysz z rosolem. Zageszczasz 1-2 dag maki
> (wymieszac z pol szklanki zimnego rosolu), zagotowujesz i solisz.
> Nastepnie 2 zoltka rozmacasz z 1/8 l kremowki i dodajesz do rosolu.
> W "Kuchni Polskiej" nie ostrzegaja, ale po dodaniu zoltek i smietany
> lepiej juz nie doprowadzac do wrzenia...
Dostalam wiadomosc na priva ze przepis wychodzi bardzo dobrze. Moze
wykonawca sie pochwali ? :-)
Ewcia
--
Niesz !
|