Data: 2003-11-08 19:35:37
Temat: Re: Krem z Qry [OT]
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dans la news:bojcd1$irp$1@atlantis.news.tpi.pl,
andie <t...@k...NoSpAm.pl> a écrit:
>> Czy chodzi ci o zupe-krem z kury ?
>>
>>
>> Ewcia
>
> o nic innego wlasnie :o)
Aha...
No coz, nigdy nie robilam; ale wg "Kuchni Polskiej" gotujesz rosol z 40
dag kury i 15 dag wloszczyzny (woda :1,5 l), obierasz mieso ze skory,
mielisz i laczysz z rosolem. Zageszczasz 1-2 dag maki (wymieszac z pol
szklanki zimnego rosolu), zagotowujesz i solisz. Nastepnie 2 zoltka
rozmacasz z 1/8 l kremowki i dodajesz do rosolu.
W "Kuchni Polskiej" nie ostrzegaja, ale po dodaniu zoltek i smietany
lepiej juz nie doprowadzac do wrzenia...
ps. KP zaleca podawanie z groszkiem ptysiowym lub z grzankami, ja tam
bym pietruszka posypala...
Ewcia,
w trakcie curry z kozlecia :-)
--
Niesz !
|