Data: 2006-03-27 15:59:28
Temat: Re: Krewetki na glebokim oleju?/w ciescie
Od: Magdalena Bassett <n...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
1. Krewetki w ciescie
Ciasto jak na nalesniki
Maka
Olej arachidowy
sos do polania lub maczania
Krewetki obrac, wyjac zylke, przeciac na pol z zawiasem. Oplukac,
rolowac w recznikach papierowych, az suche, maczac w ciescie i klasc na
gleboki olej, przewracajac paleczkami, az zmienia kolor na zloty.
Wyjac na reczniki papierowe i podac z sosem do maczania.
2. Krewetki w ciescie
Wszystko jak wyzej, tylko inne ciasto:
pol szklanki maki kartoflanej
pol szklanki maki pszennej
1 bialko
lodowata woda
Bialko roztrzepac z mala iloscia wody, wymieszac maki z lodowata woda az
bedzie ciasto bardziej geste, niz na nalesniki, dodac bialko i widelcem
dobrze wymieszac.
3. Krewetki w ciescie
Wszystko jak wyzej, tylko inne ciasto:
1 szklanka piwa
1 jajko
maka
Wymieszac, dodac tyle maki, zeby bylo geste ciasto, dalej jak wyzej.
Magdalena Bassett
|