Data: 2007-10-21 11:12:24
Temat: Re: Królewiec - mrozenie
Od: "@nn" <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Netusia pisze:
> medea wrote:
>
>> Dzięki! Kiedyś w końcu spróbuję tego królewca, choć trochę jest z nim
>> roboty. Czy na wierzch tego ciasta można dać orzechy włoskie i zalać
>> karmelem, czy to nie będzie pasowało? Jadłam kiedyś takie ciasto i to
>> chyba był królewiec właśnie, ale nie jestem pewna.
>
> Jeśli królewiec - to z masą budyniową, biszkoptem i orzechami na
> wierzchu. Ciasto z masą z kaszy manny znam pod nazwą krakowiak i wierzch
> posypuje się cukrem pudrem, ewentualnie (choć nie lubię tej wersji) -
> polewa czekoladą.
Ha! A ja je znam pod nazwą piernik-kwiatek i za Chiny ludowe nie wiem
dlaczego kwiatek...
Ania
--
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
******* www.madej.master.pl ***** http://aniapelc.blox.pl/html *********
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
|