Data: 2007-10-21 10:40:39
Temat: Re: Królewiec - mrozenie
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Netusia pisze:
> Ikselka wrote:
>
>> Dodaj aromat pomarańczowy i migdałowy - po kilka (6-8) kropel każdego
>> z nich. Smak niesamowity - takie połączenie.
>
> Nie wiem, czy nie będzie się "gryzło" z aromatem arakowym, który dodaję
> do ciasta. Ale pomysł przedni - dzięki, wypróbuję.
> Pozdr.
> Aneta
>
To nie dodawaj aromatu do ciasta - miód jest wystarczająco aromatyczny.
Ja nie aromatyzuję - ponieważ masa jest na tyle aromatyczna, że
wystarczy na całe ciasto. A połączenie jej aromatu z naturalnym
aromatem ciasta miodowego jest świetne. Tyle, że dobrze aby się to
przegryzło przynajmniej dobę - dociskam lekko pod deską i trzymam pod
kloszem.
--
XL wiosenna
|