Data: 2014-02-04 01:24:18
Temat: Re: Ksylitol
Od: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ikselka napisał:
> Dnia Mon, 03 Feb 2014 18:52:02 +0100, "Dariusz K. Ładziak" napisał(a):
>
>> A co mu da fruktoza? Toż to połówka sacharozy - czyli pospolitego cukru
>> trzcinowego czy buraczanego. A od sacharozy i glukozy jest tylko
>> minimalnie słodsza - mając porównywalna wartość odżywczą.
>
> To wszyscy wiedzą z jednym wyjątkiem, to po co o tym pisać...
Widać nie wszyscy skoro we fruktozie upatrują jakiegoś cudownego,
niskokalorycznego słodzika.
Przy okazji - fruktozę najłatwiej spróbować w zaczynającym się cukrzyć
miodzie - to co na początku krystalizuje to właśnie fruktoza, glukoza
pozostaje w formie patoki znacznie dłużej.
--
Darek
|