Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!not-for-mail
From: "Leszek Król" <l...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kto się zna na tabletkach do zmywarek
Date: Fri, 27 Sep 2002 09:56:59 +0000 (UTC)
Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl
Lines: 40
Message-ID: <an1a1a$e2d$4@korweta.task.gda.pl>
References: <amuk1s$iva$1@news.tpi.pl> <amumji$45f$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pa106.warszawa.sdi.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: korweta.task.gda.pl 1033120619 14413 213.25.213.106 (27 Sep 2002 09:56:59
GMT)
X-Complaints-To: a...@n...task.gda.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 27 Sep 2002 09:56:59 +0000 (UTC)
User-Agent: Xnews/4.11.09
X-Face: BHjiJOg/Qm<l.(R#\p-0{gCp3du3*)G~PJYQ[6fRR<L#QZ,~":E9WQ,|'jw;k9xPEKXwL%6nfC:T>
j'BQgsAKL@])L)e62P)C"Y=6T
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:126755
Ukryj nagłówki
"Maria Maciąg" <m...@c...prv.pl> wrote in
news:amumji$45f$1@news.tpi.pl (pl.rec.kuchnia):
Witam
> Ja uwazam, ze lepiej uzywać tabletek (bez dodatkow), soli i
> nablyszczacza niz tabletek 3 w jednym, bo jak coś jest do
> wszystkiego, to....
O to to to :-)
Dlatego ja trwam przy proszku, soli i nablyszczaczu oddzielnie.
> Nie wiem o jakiej zmywarce mowa, ale w duzych (z dwoma
> polkami) jest mozliwośc wybrania programu z myciem tylko
> czesciowo zaladowanej zmywarki.
Oprocz tego sa modele z mozliwoscia ustawienia poboru nablyszczacza (w
zaleznosci od jakosci/skladu chemicznego wody w danym rejonie). Efekty
zlego dozowania (niedoboru) nablyszczcza ja np. wyczuwam biorac naczynie
do reki - jest wtedy takie "matowe" w dotyku". A taka tabletka 3 w 1 jest
produkowana z mysla o jakiejs tam wodzie "modelowej", ktora wyobrazil
sobie producent i zawiera substancje w ilosci potrzebnej do "modelowego"
zmywania. Moze to jest i wygodne, ale nie u kazdego musi sie to sprawdzac.
Zreszta dokladnie z tej samej przyczyny (woda) kilku moich znajomych nie
kupuje drogich i bardzo reklamowanych gatunkow kawy, bo "zwykla Pedros" i
tak smakuje najlepiej, chociaz zaraz potem dodaja, "ale jak bylem/am na
wakacjach, to Jacobs/Nesca/cokolwiek ;-) smakowal/a/o ;-) o niebo lepiej
niz w Polsce"... Po prostu receptura, proces palenia ziarna etc. zostaly
opracowane na podstawie doswiadczen z innych krajow (inna woda).
pzdr
LK
PS. W ramach przedstawiania sie - bo to moj debiut na tej grupie: w duzym
przyblizeniu Wwa, upodobania kuchenne - duzo i ostro ;-)
PS2. Specjalne pozdrowienia dla pewnej Grupowiczki, dzieki ktorej w
ostatnia sobote dowiedzialem sie IRL o istnieniu tej grupy!
--
(-) Leszek Król
Slowa bez kontekstu zyja wlasnym zyciem. (c) LK 2002
|