Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!newsga
te.pl
From: b...@m...pl (Barbara Czaplicka)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Która patelnia???
Date: 25 Jul 2004 22:40:57 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 43
Message-ID: <01b701c47287$a94f6280$518da851@homeb60zjvrlf5>
References: <cdqqg9$2oml$1@news2.ipartners.pl>
<061d01c470ee$5f426290$12871ed9@homeb60zjvrlf5>
<cds48g$gvj$1@news2.ipartners.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1090788057 20804 213.180.130.18 (25 Jul 2004 20:40:57
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 25 Jul 2004 20:40:57 GMT
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-Received: from 127.0.0.1 (AVG SMTP 7.0.253 [263.4.8]); Sun, 25 Jul 2004 22:40:45
+0200
X-Received: from 127.0.0.1 (AVG SMTP 7.0.253 [263.4.8]); Sun, 25 Jul 2004 22:40:45
+0200
X-Received: from 127.0.0.1 (AVG SMTP 7.0.253 [263.4.8]); Sun, 25 Jul 2004 22:40:45
+0200
X-Received: from 127.0.0.1 (AVG SMTP 7.0.253 [263.4.8]); Sun, 25 Jul 2004 22:40:45
+0200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:208809
Ukryj nagłówki
> From: "key" <k...@C...net.pl>
> Baśka, ale się naprodukowałaś,
Niiomu, takze i Tobie, nie dalam upowanizenie do mowienia do mnie per
'baska'..
Krow z Toba nie pasalam, totez wypada zwracac sie tak, jak sie podpisuje!
> Niskotluszczowe - mało oleju etc.
> Wystarczyło mi to co napisała Aga - np. "Chłopie , kup Tefal (taki a taki
> model). Używam od pół roku i jestem zadowolona."
> Ot, cala filozofia.
Byc moze, ze jest to cala filozofia, ale nie bedzie przez Ciebie taka nowa
patelnia lepiej uzytkowana od starej wysluzonej, bowiem: technika, technika
i jeszcze raz technika smazenia sie klania
> P.S. Moja mama nigdy nie była w NRD, a patelnia w plasterki miodu jest
> modelem tefala sprzed jakiegoś roku ;-)
Tiiiiiiiiaaaaaaaaaaa...
w POlsce tez niegdys bywaly i czasem nadal bywaja dobre patelnie...
Tefal .. hmmmmmm...
> Co do mojej techniki smażenia.... mogę się jedynie poszczycić techniką
> smarowania chleba masłem - od pawej do lewej. Lubię gotować i tyle. Zawsze
> odpalam gaz, stawiam patelnię, leję tłuszcz i smażę. A że mam dość
> wysłużona patelnię, to tłuszczu jest za dużo i za niezdrowo ;-)
> Dzięki za pomoc- key
I bedzie nadal niezdrowo, szczegolnie przy takim Twoim stosunku i do ludzi i
do sprzetu...
Jesli nie zetniesz powierzchni, czyli nie zetniesz bialka..
to nadal bedzie nasiakniete tluszczem.. o ile go lejesz, mkladziesz etc.
Bo czasem mozna wyonywac proces bez tl;uszczu..
czasem zawsze! bez tluszczu, no ale w tym przypadku to juz w specjlanych
urzadzeniach...
Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|