Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.int
ernetia.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!diablo.theplanet.ne
t!news.theplanet.net!newspost.theplanet.net!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kuchenka mikrofalowa
Date: Sat, 31 Mar 2001 15:09:43 +0100
Organization: Home
Lines: 40
Message-ID: <h...@4...com>
References: <3...@n...onet.pl>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: modem-29.georgia.dialup.pol.co.uk
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: newsg3.svr.pol.co.uk 986048202 24560 62.137.61.29 (31 Mar 2001 14:16:42 GMT)
NNTP-Posting-Date: 31 Mar 2001 14:16:42 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:48205
Ukryj nagłówki
On 31 Mar 2001 15:39:14 +0200, <u...@p...onet.pl> wrote:
>Witam.
>
>Dostalam dzisiaj w prezencie od mezusia kuchenke mikrofalowa wlasnie. I
>chcialabym zapytac co najlepiej z niej smakuje? Co robicie w mikrofalowce?
>Prosze i jak najwiecej przepisow i rad.
>
>Pozdrawiam
>
>Ula
wlasnie jadlam ... kanapke z jajecznica z mikrofalowki. Pewnie
kupa ludzi puknie sie w glowy w tej grupie, a mnie i tak smakuje
. I malo do mycia..
ja uzywam mikrofali gl. do:
- odgrzewania jedzenia
- rozmrazania
- robienia budyniu juz w naczyniu do podania
- robienia pop-cornu (mikrofalowego, mojemu dziecku dalo sie ta
metoda zrobic maly pozar w torbie z pop cornem...)
- rozpedzania kartofli, tzn obgotowanie ich w "zakietach", a
potem do piekarnika na 1/2 godz i pieczone kartofle jak zywe!
- przygotowania dekadenckiego deseru - sklepowy tor czekoladowy
zamrozony, juz pokrojony w czesci. Wyjac czesc, wrzucic na
talerzyk. Talerzyk do mikrofali na minutke. Z masy sie zrobi
gesty sos czekoladowy, reszta jest zimna, czasem nawet nie do
konca rozmrozona.....
- farbowania niewielkiej ilosci tkanin bawelnianych
- gotowania pstraga/lososia (gotowania?) - - rybke ulozyc,
oblozyc czym sie chce - plasterkami cytryny, koperkiem, pieprzem.
Przykryc jakims kloszem plastik/szklanym. Za pare minut ryba
gotowa.
- dogotowania opornego gulaszu, kiedy nie ma czasu
wyszla z tego mieszanka piorunujaca
Krysia
K.T. - starannie opakowana
|