Data: 2003-12-29 21:02:09
Temat: Re: Kuchnia/o trollu, dlugie i niezbyt ciekawe, jak sam troll
Od: Evunia <h...@n...year.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Mon, 29 Dec 2003 11:48:40 -0800, na pl.rec.kuchnia, Magdalena Bassett
napisał(a):
> (...) Latwo ich wywachac, bo maja sztuczne,
> automatycznie generowane adresy email, ktore zawsze odbijaja. Jesli masz
> watpliwosci, czy ktos jest trollem, napisz do nich email. Jak odbije, to
> bedziesz pewien.
Zapewne pod adres, którego teraz używam, nie da się maila wysłać.
Jeśli to jest wyznacznik trolowania, to ja protestuję. Nigdzie nie ma nic o
tym, że podawanie prawdziwego adresu e-mail jest tutaj obowiązkowe (jesli
się mylę, to chętnie przeproszę i podziękuję za uświadomienie mi mojej
niewiedzy). Wpisałam sobie taki adres, bo tak mi się spodobało, z okazji
świąt, a teraz nowego roku. Zapewne później też nie będę podawała
prawdziwego, bo po 1. ilości spamu, jakie dostawałam na skrzynkę, której
adres tutaj podawałam, zaczynały być męczące, a po 2. nie mam ochoty
otrzymywać na priv maili związanych z tematami poruszanymi na grupach, po
3. kasowanie na serwerze maili z wirusami jest średnio zabawne.
Mimo całej swojej niedoskonałości i nie istniejącego adresu e-mail, nie
jestem trolem, przynajmniej nie w sensie, jaki jest temu określeniu
przypisywany na newsach ;) Proszę więc nie uogólniać aż tak w temacie metod
wykrywania troli za pomocą wysyłania do nich maili.
--
Jeśli już o trolach mowa,
to co najwyżej malutka trolinka,
całkowicie nieszkodliwa ;)
Eva Sheers
|