Data: 2001-08-21 10:16:43
Temat: Re: Kurczak na szybko
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Monika Sawicka <m...@a...net.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9ltcbq$1nt$...@o...ict.pwr.wroc.pl...
> Jak z cięzkiej, dwukilogramowej bryły zwanej kurczakiem zamrożonym zrobić
> szybko obiad?
> Wsadzić do piekarnika i czekać?
> Mam trzy godziny do obiadu i duzo innej pracy....
> Macie jakiś sprawdzony przepis?
> pomożecie?
Alez nic prostrzego. Kurczaka wyjąć z zamrażalnika i powolutko odmrażać w
temperaturze pokojowej. W tym czasie ugotować makaron, zalać gotowym sosem
ze słoiczka i spożyć. Masz pół godziny z głowy. Nastepnie wykonać telefon do
pizzerii i spożyć pizzę, którą dowiozą za pół godziny. Jeśli masz za dużo
czasu zjeść frytki z paczki z jajkiem sadzonym i mizerią z ogórka (kolejne
pół godziny). Wypić trzy kawy, żeby strawić toto szybciej, bo z takim
brzuchem nie sposób poruszać się po mieszkaniu i sprawdzać czy kurczak się
odmroził. Po wypiciu zerknąć na nadal zmrożonego na kość ptaka i zostawić go
w spokoju do jutra.
W międzyczasie możesz jeszcze upiec ekspresowego murzynka, na którego
przepis znajdziesz na tejże liście dyskusyjnej.
Nadal masz zamiar zawracać sobie głowę twardymi podrobami?
Wkn :-))))))
i mnóstwo buziaczków
|