Data: 2002-03-14 11:45:24
Temat: Re: Kurczak pieczony technologia, refleksje i pytania
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Mapet <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a6pr2n$ap4$...@n...tpi.pl...
> > Technika opisana na grupie, nasadzenie kurczecia na sloik do polowy
> > wypelniony woda, jest doskonala.
> Interesuje mnie ten sloik. Nie peknie pod wplywem temperatury?
> Mapet
>
Nie, bo nagrzewa sie powoli i w miare rownomiernie razem z kurczakiem. Szklo
(zwlaszcza grube) peka przy gwaltownej zmianie temperatury i gdy pewne
miejsca nagrzewaja sie (ochladzaja) szybciej a inne wolniej. Dochodzi do
lokalnych zmian w strukturze materialu i ...trach!
Agata Solon, naturalna
|