Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for
-mail
From: AgataW <a...@g...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kurczak po wietnamsku?
Date: Fri, 18 Oct 2002 09:09:13 GMT
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 25
Message-ID: <aooj0u$q1o$1@news.tpi.pl>
References: <aome9f$1pq$1@news2.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pac87.warszawa.sdi.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news.tpi.pl 1034932063 26680 217.96.222.87 (18 Oct 2002 09:07:43 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 18 Oct 2002 09:07:43 +0000 (UTC)
User-Agent: Noworyta News Reader/1.9b
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:130475
Ukryj nagłówki
"Mariusz P" <w...@w...pl> wrote:
>Czy ktos z Was sie orientuja jak sie przyzodza kurczaka ktory w knajpkach
>podawany jest na specjalnych podgrzewanych chyba zeliwnych polmiskach - z
>gory dzieki za informacje pozdrawaim Mariusz
Nie pomoge do konca ale pokaze ze ten watek tutaj nam krazy i
rzeczywiscie ten "kurczak po wietnamsku" musi Wam smakowac :) .
Proponuje pozagladac do linkow i wynalezc chocby najdrobniejsze
podpowiedzi. I testowac.....:)
"Pytalem w barze orientalnym. Powiedziano mi tyle, ze Qrczaka
trzeba pokroic na kawalki, zabejcowac, doprawic... i tu sie
zaczynaja schody: potrzebna jest przyprawa, ktora strasznie trudno
dostac, a nazywa sie SZA (taka dziwna nazwa). Potem to wszystko
na patelnie i na zloto." (Leszek Pawlisz)
http://www.lbt.com.pl/przepisy.php?id=0012
http://www.mountain-breeze.com/kitchen/oriental/hp1.
html
http://www.saigoninfo.com/vanhoa/food_recipe_main.ht
m
http://www.recipesource.com/ethnic/asia/vietnamese/i
ndexall.html
AgataW
|