Data: 2002-10-18 09:10:11
Temat: Re: Kurczak po wietnamsku?
Od: "Mariusz P" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dzieki za informacje ale z tego co widac to nie taka prosta sprawa :)) mam
jeszcze jedno pytanie pewnei glupie dla Ciebie :))) co znaczy zabejcowac ?
Uzytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisal w wiadomosci
news:aooj0u$q1o$1@news.tpi.pl...
> "Mariusz P" <w...@w...pl> wrote:
>
> >Czy ktos z Was sie orientuja jak sie przyzodza kurczaka ktory w knajpkach
> >podawany jest na specjalnych podgrzewanych chyba zeliwnych polmiskach -
z
> >gory dzieki za informacje pozdrawaim Mariusz
>
> Nie pomoge do konca ale pokaze ze ten watek tutaj nam krazy i
> rzeczywiscie ten "kurczak po wietnamsku" musi Wam smakowac :) .
> Proponuje pozagladac do linkow i wynalezc chocby najdrobniejsze
> podpowiedzi. I testowac.....:)
>
> "Pytalem w barze orientalnym. Powiedziano mi tyle, ze Qrczaka
> trzeba pokroic na kawalki, zabejcowac, doprawic... i tu sie
> zaczynaja schody: potrzebna jest przyprawa, ktora strasznie trudno
> dostac, a nazywa sie SZA (taka dziwna nazwa). Potem to wszystko
> na patelnie i na zloto." (Leszek Pawlisz)
>
> http://www.lbt.com.pl/przepisy.php?id=0012
> http://www.mountain-breeze.com/kitchen/oriental/hp1.
html
> http://www.saigoninfo.com/vanhoa/food_recipe_main.ht
m
> http://www.recipesource.com/ethnic/asia/vietnamese/i
ndexall.html
>
> AgataW
>
>
|