Data: 2002-10-18 09:09:13
Temat: Re: Kurczak po wietnamsku?
Od: AgataW <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Mariusz P" <w...@w...pl> wrote:
>Czy ktos z Was sie orientuja jak sie przyzodza kurczaka ktory w knajpkach
>podawany jest na specjalnych podgrzewanych chyba zeliwnych polmiskach - z
>gory dzieki za informacje pozdrawaim Mariusz
Nie pomoge do konca ale pokaze ze ten watek tutaj nam krazy i
rzeczywiscie ten "kurczak po wietnamsku" musi Wam smakowac :) .
Proponuje pozagladac do linkow i wynalezc chocby najdrobniejsze
podpowiedzi. I testowac.....:)
"Pytalem w barze orientalnym. Powiedziano mi tyle, ze Qrczaka
trzeba pokroic na kawalki, zabejcowac, doprawic... i tu sie
zaczynaja schody: potrzebna jest przyprawa, ktora strasznie trudno
dostac, a nazywa sie SZA (taka dziwna nazwa). Potem to wszystko
na patelnie i na zloto." (Leszek Pawlisz)
http://www.lbt.com.pl/przepisy.php?id=0012
http://www.mountain-breeze.com/kitchen/oriental/hp1.
html
http://www.saigoninfo.com/vanhoa/food_recipe_main.ht
m
http://www.recipesource.com/ethnic/asia/vietnamese/i
ndexall.html
AgataW
|