Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Mariusz P" <w...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kurczak po wietnamsku?
Date: Fri, 18 Oct 2002 11:10:11 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 32
Message-ID: <aooj7v$rd6$1@news.tpi.pl>
References: <aome9f$1pq$1@news2.tpi.pl> <aooj0u$q1o$1@news.tpi.pl>
Reply-To: "Mariusz P" <w...@w...pl>
NNTP-Posting-Host: proximo.kim.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1034932287 28070 217.96.49.10 (18 Oct 2002 09:11:27 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 18 Oct 2002 09:11:27 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:130478
Ukryj nagłówki
Dzieki za informacje ale z tego co widac to nie taka prosta sprawa :)) mam
jeszcze jedno pytanie pewnei glupie dla Ciebie :))) co znaczy zabejcowac ?
Uzytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisal w wiadomosci
news:aooj0u$q1o$1@news.tpi.pl...
> "Mariusz P" <w...@w...pl> wrote:
>
> >Czy ktos z Was sie orientuja jak sie przyzodza kurczaka ktory w knajpkach
> >podawany jest na specjalnych podgrzewanych chyba zeliwnych polmiskach -
z
> >gory dzieki za informacje pozdrawaim Mariusz
>
> Nie pomoge do konca ale pokaze ze ten watek tutaj nam krazy i
> rzeczywiscie ten "kurczak po wietnamsku" musi Wam smakowac :) .
> Proponuje pozagladac do linkow i wynalezc chocby najdrobniejsze
> podpowiedzi. I testowac.....:)
>
> "Pytalem w barze orientalnym. Powiedziano mi tyle, ze Qrczaka
> trzeba pokroic na kawalki, zabejcowac, doprawic... i tu sie
> zaczynaja schody: potrzebna jest przyprawa, ktora strasznie trudno
> dostac, a nazywa sie SZA (taka dziwna nazwa). Potem to wszystko
> na patelnie i na zloto." (Leszek Pawlisz)
>
> http://www.lbt.com.pl/przepisy.php?id=0012
> http://www.mountain-breeze.com/kitchen/oriental/hp1.
html
> http://www.saigoninfo.com/vanhoa/food_recipe_main.ht
m
> http://www.recipesource.com/ethnic/asia/vietnamese/i
ndexall.html
>
> AgataW
>
>
|