From: "Michal Janik" <g...@k...chip.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <2...@2...17.138.62>
<7...@n...onet.pl>
Subject: Re: Kurczak + sloik z woda = ???
Date: Sat, 16 Nov 2002 13:58:55 +0100
Lines: 34
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
NNTP-Posting-Host: 212.76.48.197
X-Original-NNTP-Posting-Host: 212.76.48.197
Message-ID: <3dd64124$1@news.vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 1037451556 212.76.48.197 (16 Nov 2002 13:59:16 +0100)
X-Authenticated-User: gisburne
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.amu.edu.pl!newspilot.put.poznan.pl!news.it-faq.pl!news.v
ogel.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:134980
Ukryj nagłówki
No i najwazniejsze - w butelce powinno byc PIWO nie woda! Otwieramy dobrze
umyta butelke piwa, 1/3 wypijamy, reszte zostawiamy kurakowi. Naprawde
swietne miesko wychodzi.
Pozdrawiam, Michal.
Użytkownik <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:7efd.00000430.3dd501c8@newsgate.onet.pl...
> > > Gdzieś słyszałam takim przgotowaniu kurczaka. Niestety nigdy go nie
> > > zrobiłam. Z jednego powodu. Wydaje mi się , że ten słoik powinien
> > pęknać.
> > > Jak to z tym jest?
>
> Ja robilam parokrotnie - na butelce, nie na sloiku. Butelka nie pekla, a
> kurczaczek wyszedl smaczny. Czesu pieczenia nie potrafie podac, pieklam
raczej
> dosc dlugo. Generalnie czy kurczak jest juz "dojrzaly" sprawdza sie
nakluwajac
> gleboko czyms ostrym i obserwujac sos - powinien byc przezroczysty,
klarowny.
> Ale ja bym go popiekla jeszcze z 15 min dluzej. Kurczaka polewalam winem i
> sosem z pieczenia. Skorka wychodzi chrupiaca.
> Wlasciwie to ta wersja chyba niewiele sie rozni od zwyklego kuraka z
rozna.
>
> Pozdrawiam,
>
> AniaR
> Torun
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|