Data: 2002-02-18 17:27:40
Temat: Re: Kurczak- w platkach kukurydzianych (P)
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Mapet" <l...@w...pl> napisał w wiadomości
news:3c70e14b@news.vogel.pl...
> Czesc!
> Znam kilka sposobow zrobienia kurczaka smazonego - mniej lub bardziej
> "klasyczne".
> Ale moze ktos bedzie mogl sie podzielic, jak zorbic smazonego kurczaka w
> sposob niezwykly? moze byc na ostro, na slodko, jakkolwiek sie da, ale cos
> niecodziennego, nie takiego zwyklego. Prosze, moze ktos wie? Moze ja ze
swej
> strony tez pomoge jakims przepisikiem. pozdrawiam wszystkich smakoszow.
> Mapet z Wroclawia.
>
nie jest to moze cos nadzwyczajnego ale ja od jakiegos czasu smaze piersi
kurczaka w platkach kukurydzianych.
piers rozbita, posolona i popieprzona maczam w roztrzepanym jajku, potem
siup w rozgniecione wczesniej platki i na goracy olej.
bardzo ciekawy smak, piers nie wysycha podczas smazenia.
vczasem do platkow dodaje chili i wtedy panierka jest ostra.
MechaGodzilla
|