Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news2.icm.edu.pl!new
s.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "batory" <b...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kurczak z KFC
Date: Mon, 12 Jan 2004 10:43:10 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 25
Message-ID: <bttq7r$rr$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <btq3g7$66c$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: s0cfpi.pkobp.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1073900603 891 194.242.62.14 (12 Jan 2004 09:43:23 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 12 Jan 2004 09:43:23 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:186553
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Wojti" <j...@w...pl> napisał w wiadomości
news:btq3g7$66c$1@news.onet.pl...
> Jak zrobić panierkę do kurczaka z KFC bo temat był rzadko poruszany
>
> Pozdrawiam
> Kucharz Amator
> Wojti
>
>
Wiecie co? Wydaje mie się, że tak naprawdę to nikt z Państwa nie wie jak się
tego nieszczęsnego kurczaka robi, a większość a Was nawet go nie spróbowała.
No wszk ogólnie wiadomo, że receptura nań jest ściśle strzeżoną firmową
tajemnicą. Ja raz w życiu miałam nieprzyjemność jeść to cudo, co prawda nie
skrzydełka tylko kawalki piersi, ale w końcu panierka ta sama. Barrdzo to
było paskudne, ale zrobiliśmy to na stanowcze życzenie dzieci znajomych, a
było to w podróży (przy wjeździe do Płońska stoi przybytek KFC). No i w
trakcie spożywania (nawet zjedliśmy, bośmy bardzo głodni byli) małżonek mój
zapytał obsługę czy ta ostrość to od czili czy papryki, na co panienka za
ladą z bardzo poważną miną rzekła, iż to tajemnica firmy i na zadne pytania
dotyczące receptury nie wolno jej odpowiadać. No więc skądżesz mamy wiedzieć
jak to robić? No i po co? Choć znam takiego jednego, któremu to smakuje.
Pozdrowionka - Agnieszka
|