Data: 2002-06-16 11:32:18
Temat: Re: Kurczak z Rożna
Od: "Mattik" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik wrote:
> czesc wszystkim
> Zdobyłem ostatnio rozno (...)
O rany ... nie rozno tylko rozen ale to tak BTW.
A teraz odpowiedz na podstawowe pytanie. Ja uzywam rozna z opiekaczem
elektrycznym w piekarniku kuchenki. Kurak (taki ok 1,5 kg) piecze sie wtedy
1h - 1h15'. Przyprawianie? Zalezy co kto lubi. Ja na pieczonego na roznie
mam mieszanke skladajaca sie z papryki, oregano, tymianku plus do tego
natarcie czosnkime, sola i odrobina pieprzu. Czasem (jak mam czas i chec
lepszego smaku) polewam w trakcie pieczenia piwem. Jak juz sie dobrze
przypiecze. I wlewam piwko w srodek ... potem sobie ono spokojnie wycieka a
smak .... mmmmmhmmmmmm .... paluchy lizac i uwazac, zeby ich nie zjesc ;)
--
Mattik
|