Data: 2002-07-01 07:44:18
Temat: Re: Lamerskie pytanie o kasze gryczana
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Ta ktora zwykle gotujesz to wlasnie palona.
> > Moze miec kolor (surowa) od zlocistego do jasnobrazowego.
> > Latwo ja odroznic od niepalonej,ktora jest prawie biala.
>
> a jakie znaczenie ma palenie kaszy? po co sie to robi?
aby nabrało smaku i chyba też w celach konserwacyjnych.
> i jak smakuje niepalona w porownaniu do palonej? nigdy takiej nie jadlam.
hmm, jak tu smak wytłumaczyć. Jak dla mnie, to smakuje dość bezpłciowo,
trochę jak pęczak, tylko mniejsze wymiarowo. Próbowałem zrobić jak
paloną, ale zrobiła się ciapciata. Nadaje się chyba do placków
gryczanych.
Waldek
|