Data: 2001-03-27 10:32:25
Temat: Re: Lasagne - ?
Od: "kasiek" <k...@w...ps.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
jeśli gotujesz na 2 osóbki to wrzuć, Kochanieńka, pół paczki tych płatków na
osolony wrzątek i pogotuj ok. 10 min (powinny byc półtwarde). w przepisach
często podają,że nie należy ich gotować ale moje lasagniowe doświadczenie
każe mi nakłonic Cię do obgotowamnia płatków, żebyś nie musiała gryżć
suchego makaronu :)
pozdrawiam
Katarynka
Joanna Wysocka napisał(a) w wiadomości:
<99peuh$r2g$1@zeus.man.szczecin.pl>...
>Witajcie,
>wczoraj kupilam ciasto na lasagne, tzn taki makaron w szerokich plastrach,
>ale jest on oryginalny wloski. I tylko po wlosku jest napisane jak go
>gotować.
>Może ktos wie, jak sie to gotuje, czy wszystkie listki od razu? Troche
>cieżka ta paczka.
>Acha, jeszcze nigdy nie robilam lasagne. Moze ktos poda mi optymalny
>przepisik (nietrudny i pyszny).
>:-)
>Dzieki.
>Kupilam mieso mielone wieprzowe 0,7 kg i paczke mrozonego szpinaku Hortexu.
>Czy mozna to polączyc w lasagne?
>Joanna
>
>
>
|