Data: 2005-10-31 23:12:22
Temat: Re: Lasagne - jak wierzch ?
Od: "Michał Gwiazdowski" <m...@w...TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "rokko" <p...@w...net> napisał w wiadomości
news:djtq7q$ci9$1@kujawiak.man.lodz.pl...
> Witam
> moja żona zrobiła lasagne (lazanie - jeśli źle piszę)
> wybrała taki makaron, na którym napisane było "bez gotowania"
> niestety lasagne była pyszna ale wierzch - podeszwa (wysechł) mimo polania
> sosem beszamelowym i masłem.
> Może coś jednak nie tak było ?
> może warstwa sosu powinna być bardzo gruba ?
musisz przykryc ciasto sosem beszamelowym tak zeby nie wystawalo podczas
pobytu w piekarniku. Ja czesto uzywam do zalania ostatniej warstwy kefiru i
przykladam plastrami sera. Scina sie troszke podczas pieczenia ten kefir i
oblepia serem to i nie wyschnie.
:::mg:::
|