Data: 2003-01-12 14:01:08
Temat: Re: Lasagnia ^ 2
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:avpdbr$6gq$1@news.tpi.pl...
> Otoz zrobilam lasagne ziemniaczana. Moj maz pokroil w cieniutkie
> plasterki ziemniaczki, takie na 1 mm na tarce do jak sie np. ogorki na
A moj brat, robic cus takiego:
Spod blaszki smaruje tuszczem, na to naklada podgotowane (lub nie - wtedy
troche dluzej trzeba zapaiec) platy lasagne, polewa to bardzo gestym sosem
pomidorooweym z ziolami i czosnkiem, nastepnie posypuje to startym zoltym
serem, pozniej naklada mieso, podsmazone z cebula, pokrojone w kostke, na to
znowu odrobina sosu pomidorowego, na wierzch ziemniaki, poktojone w zienkie
plastry, ser zolty na sam wierzch
i to wszytsko przyktyte folia zostaje wlozone do piekarnika (oczywiscie
mzona robic to w naczyniu zaroodpornym)
Cos troche innego niz zwykle, takie pomieszanie z poplataniem, ale
przesmaczne :)
Marta
|