Data: 2011-03-17 12:25:37
Temat: Re: Lazania
Od: "Justyna Vicky S." <v...@t...poczta.bez.onet.tego.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
news:4d81d403$0$2437$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2011-03-16 23:18, Aicha pisze:
>> W dniu 2011-03-16 17:44, medea pisze:
>>
>>> Ja nigdy nie obgotowuję i zawsze się udają. Jeśli się da prawdziwy
>>> beszamel i jeszcze sos pomidorowy do tego, to nie mogą wyjść suche.
>>
>> Mogłabym poflejmić, pytając co znaczy "prawdziwy", ale mi się nie chce :)
>>
>
> Chodziło mi o beszamel własnej roboty, w przeciwieństwie do tego z paczki.
> Po prostu. :)
> Nie mam doświadczenia z beszamelem instant, więc wolałam podkreślić.
>
Ja gdzieś, chyba na opakowaniu makaronu, spotkałam się z informacją:
"przygotować sos beszamelowy instant". Ale szczerze mówiąc nie spotkałam się
z nim w sklepach. Może źle szukałam. Grunt, że nauczyłam się jak robić sos z
tego co mam w domu i nie muszę się martwić, że w sklepie na półce brakło ;)
Pozdrawiam,
Justyna Vicky S.
P.S. Temat spowodował, że mam chętkę na lazanię. Menu do końca tygodnia już
ułożone, więc zrobię w przyszłym tygodniu :) Spróbuję za Twoją radą ułożyć
więcej warstw w moim naczyniu :)
|