Data: 2011-03-18 06:43:57
Temat: Re: Lazania
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Justyna Vicky S." <v...@t...poczta.bez.onet.tego.pl>
napisał w wiadomości news:ilspr0$9kv$1@news.onet.pl...
>
(ciach)...
>>
>> Ja robię zazwyczaj 5 warstw, czyli 4 warstwy z nadzieniem. Na ostatnią
>> warstwę daję tylko sos pomidorowy (częściej robię lazanię ze szpinakiem)
>> i ser.
>
> Nie próbowałam, bo szpinak to chyba tylko ja zjem. Moi panowie wolą mięsko
> :)
(ciach)...
a propos szpinaku...
Polecam:
1. nalesniki ze szpinakiem i serem (bryndza najlepsza, ale inne rodzaje
rowniez sie nadadza - np dobry zolty ser). Toto warto "potraktowac"
czosnkiem. Pycha nawet dla miesozercow :-)
2. Pierogi ze szpinamiem i serem (rowniez polecal bym raczej bryndze, ale
inne rodzaje sera tez sie nadadza)
Inna rzecz - pierogi z kasza gryczana i grzybami... tez pycha :-) Nawet dla
meisozercow. Chyba zaloze nastepny watek dotyczacy... piertogow wlasnie :-)
|