Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Leberknedelsupe - kuchnia austriacka - Pomocy Re: Leberknedelsupe - kuchnia austriacka - Pomocy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Leberknedelsupe - kuchnia austriacka - Pomocy

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Alex" <m...@o...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Leberknedelsupe - kuchnia austriacka - Pomocy
Date: Sun, 3 Aug 2003 13:24:10 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 71
Message-ID: <bgireg$gpr$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <bgh5ia$dp3$1@atlantis.news.tpi.pl>
<3...@n...onet.pl>
<bgh9tt$ohk$02$1@news.t-online.com> <bgifsp$7s5$1@nemesis.news.tpi.pl>
<bgihts$80h$06$1@news.t-online.com>
NNTP-Posting-Host: 195.117.231.34
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1059909904 17211 195.117.231.34 (3 Aug 2003 11:25:04
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 3 Aug 2003 11:25:04 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2727.1300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:168225
Ukryj nagłówki

Dzieki
Jak zrobie próbe to dam znac o efektach.
Jestem w o tyle dobrej sytuacji ze wiem jak to powinno smakowac, i bede
wiedzial czy to o to chodzilo czy nie.
Na marginesie mozesz podac strone z której to sciagalas?

Pozdrawiam
Alex

Uzytkownik "Monika Biermann" <m...@g...de> napisal w wiadomosci
news:bgihts$80h$06$1@news.t-online.com...
> Jeden juz mam przetlumaczony, zaznaczam jednak, ze nie wyprobowany:
>
> Bawarskie knedle z watróbki
>
>
>
> 1 bulka
>
> 10 g smalcu
>
> 250 g watróbli wolowej
>
> 1 jajo
>
> 2 peczki pietruszki
>
> sól
>
> pieprz
>
> 1 lyzka tartej bulki
>
>
>
> smalec roztopic i w kostke pocieta bulke usmazyc w tym na zloto;
oczyszczona
> watróbke i ksteczki z bulki zemlec; wymieszac z roztrzepanym jajkiem,
> pocieta pietruszka, pieprzem i sola; ciasto odstawic na 1-2 godziny aby
> napecznialo; jesli nadal jest plynne dodac tartej bulki; dwoma lyzkami
> formowac knedle i wkladac do goracej wody - woda ma byc goraca ale nie
moze
> sie gotowac!!! I tak 10-15 minut parzyc. Jeszcze raz NIE GOTOWAc!
>
>
>
> Cos mi sie wydaje, ze wtedy, to ciasto wydawalo mi sie zbyt luzne i
dodalam
> za duzo bulki tartej i przez to wyszly za twarde.
>
>
>
> To jest jeden przepis z wielu. Znalazlam tez inne, ktore sa robione z
> watrobki i mielonego. Jesli nadal istnieje zainteresowanie to pobawie sie
w
> tlumacza.
>
>
>
> Pozdrawiam
>
>
>
> Monika
>
>
>
>
>


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
03.08 Monika Biermann
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6