Data: 2003-08-03 11:24:10
Temat: Re: Leberknedelsupe - kuchnia austriacka - Pomocy
Od: "Alex" <m...@o...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dzieki
Jak zrobie próbe to dam znac o efektach.
Jestem w o tyle dobrej sytuacji ze wiem jak to powinno smakowac, i bede
wiedzial czy to o to chodzilo czy nie.
Na marginesie mozesz podac strone z której to sciagalas?
Pozdrawiam
Alex
Uzytkownik "Monika Biermann" <m...@g...de> napisal w wiadomosci
news:bgihts$80h$06$1@news.t-online.com...
> Jeden juz mam przetlumaczony, zaznaczam jednak, ze nie wyprobowany:
>
> Bawarskie knedle z watróbki
>
>
>
> 1 bulka
>
> 10 g smalcu
>
> 250 g watróbli wolowej
>
> 1 jajo
>
> 2 peczki pietruszki
>
> sól
>
> pieprz
>
> 1 lyzka tartej bulki
>
>
>
> smalec roztopic i w kostke pocieta bulke usmazyc w tym na zloto;
oczyszczona
> watróbke i ksteczki z bulki zemlec; wymieszac z roztrzepanym jajkiem,
> pocieta pietruszka, pieprzem i sola; ciasto odstawic na 1-2 godziny aby
> napecznialo; jesli nadal jest plynne dodac tartej bulki; dwoma lyzkami
> formowac knedle i wkladac do goracej wody - woda ma byc goraca ale nie
moze
> sie gotowac!!! I tak 10-15 minut parzyc. Jeszcze raz NIE GOTOWAc!
>
>
>
> Cos mi sie wydaje, ze wtedy, to ciasto wydawalo mi sie zbyt luzne i
dodalam
> za duzo bulki tartej i przez to wyszly za twarde.
>
>
>
> To jest jeden przepis z wielu. Znalazlam tez inne, ktore sa robione z
> watrobki i mielonego. Jesli nadal istnieje zainteresowanie to pobawie sie
w
> tlumacza.
>
>
>
> Pozdrawiam
>
>
>
> Monika
>
>
>
>
>
|