Data: 2003-11-05 11:44:38
Temat: Re: Ligawa
Od: "renpas" <r...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marcin E. Hamerla napisał(a):
>
>Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim wołowinę, pokrojoną na
>plasterki cebulę i rozdrobniony na niezbyt duże kawałki chleb. Gdy już
>mięso złapie kolor (kilka minut), to zawartość patelni przerzucamy do
>gara, zalewamy wodą i gotujemy na małym gazie przez godzinę lub dłużej
>aż do rozpadnięcia się cebuli i chleba.
>
>Podawać z kasza gryczana (!!!), jeczmienna lub ziemniakami.
>
>Aha, z iloscia chleba uwazac.
>
Prosto i smakowicie, tak ma być!
Dziękuję
Renata
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
|