Data: 2006-02-24 13:33:46
Temat: Re: Lin i szczupak
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kinga 'Słowotok'" <k...@b...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:dtn0ei$8qj$1@inews.gazeta.pl...
> Przywiozą jutro świeżego lina i być może świeżego szczupaka (jak będzie
> mały, bo takie standardowe to ważą 4-5 kg i nie wiem, co z nimi miałabym
> zrobić).
> Nigdy nie jadłam tych ryb i mam pytania 2:
> - jak najlepiej je przyrządzić?
> - i czy przyrządzone potrawy z rybami można mrozić, czy lepiej pokroić
> takiego szczupaka na części, zamrozić i potem rozmrażać?
> Ryby będą już wypatroszone.
>
>
> --
> KingAM
>
> 'just one year of love is better than a lifetime alone'
> [Freddie Mercury]
>
Lin to zapiekany w śmietanie....
a szczupak koniecznie w galarecie...
i wódeczka żeby była zimna do tego..;)))
Marek
|