Data: 2002-12-17 21:12:15
Temat: Re: Lin w ?mietanie
Od: "K-2" <d...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "FROST" <a...@p...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:atngqk$35h$1@news.gazeta.pl...
> Jeśli ma ktoś dobry i sprawdzony przepis to bardzo poproszę< Dzięki
>
> ADAM
> 1 kg (małych) linów oczyścić,umyć i nasolić - włożyć do rondla, zalać
śmietaną (szklanka kwaśnej , gęstej) i goować na małym ogniu. W czasie
gotowania dodać sok z połówki cytryny i szczyptę cukru. Po 20-3- minutach
wyjąć liny, ułożyć na półmisku, polać śmietaną, posypać zieleniną (natka
pietruszki lub koperek). Podawać z gorącymi ziemniakami polanymi masłem oraz
żubrówką(o,75 l).
>
>
> --
> Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|