Data: 2017-07-23 19:53:46
Temat: Re: Lody domowe
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-07-23 o 19:18, Jarosław Sokołowski pisze:
> Animka pisze:
>
>>> Ta zupa "nic" jest najlepszym przykładem użycia laski wanilii do
>>> leguminy, i to potencjalnie wielokrotnego użycia. Wskazane wcześniej
>>> źródło mówi też o możliwym użyciu cynamonu, ale ja tej wersji nie
>>> próbowałem. Kiedyś zupa "nic" była bardzo popularnym daniem, dziś
>>> mało kto wie co to takiego.
>> Może to "nic" było kiedyś na słodko, skoro z wanilią ;-)
>> Teraz zupa "nic" to chyba ta co posiada w swoim składzie warzywa,
>> ziemniaki i zacierki.
> Po raz pierwszy spotykam się z nazwaniem tego rodzaju polewki 'zupą "nic"'.
>
Przepraszam. Ta zupa to przecież zacierkowa. Jestem do kitu kucharką.
--
animka
|