Data: 2002-09-25 15:58:37
Temat: Re: Losos
Od: waldemar z domu <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Oto on:
> Jest on bardzo prosty.
> Filet z lososia (ze skora lub bez)
> -posol
> -pokrop sokiem z cytryny
> -obloz wiorkami masla-daj troche masla na spod.
> -obloz plasterkami cytryny/ limony/-tylko gora.
> -obloz galazkami koperku.
> Owin w folie alu i buch do goracego piekarnika na ok 25 min/+- 500 gram
> Musisz to sam wyczuc bo piekarniki rozne a ty masz jakisik super :-)
> Po rozwinieciu ma plywac w maslano-koperkowo-cytrynowym sosiku.
> My go wsuwamy z bialym ryzem i zielona salata.
> Ladnie ta cholera wyglada i jest bardzo delikatny.
> Nie wiem skad znam ten przepis, moze to Magdaleny Bassett - bo to jakos
> w jej stylu- ten delikatny smak i kolorki.
dzięki, fajnie wygląda, pewnie zrobię, jak łososia kupię. Muszę specjalnie
dla siebie, bo rodzina ryb nie jada :-(
Waldek
|