Data: 2002-09-25 15:21:05
Temat: Re: Losos
Od: d...@e...net.ae (Tomek W)
Pokaż wszystkie nagłówki
Waldemar Krzok wrote:
> A ja czekam na ten drugi (znaczy pierwszy) przepis, może wypróbuję?
> Waldek
Oto on:
Jest on bardzo prosty.
Filet z lososia (ze skora lub bez)
-posol
-pokrop sokiem z cytryny
-obloz wiorkami masla-daj troche masla na spod.
-obloz plasterkami cytryny/ limony/-tylko gora.
-obloz galazkami koperku.
Owin w folie alu i buch do goracego piekarnika na ok 25 min/+- 500 gram
Musisz to sam wyczuc bo piekarniki rozne a ty masz jakisik super :-)
Po rozwinieciu ma plywac w maslano-koperkowo-cytrynowym sosiku.
My go wsuwamy z bialym ryzem i zielona salata.
Ladnie ta cholera wyglada i jest bardzo delikatny.
Nie wiem skad znam ten przepis, moze to Magdaleny Bassett - bo to jakos
w jej stylu- ten delikatny smak i kolorki.
Pozdrowienia
Tomek W
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|