Data: 2005-04-29 08:55:07
Temat: Re: Losos
Od: "plitkin" <NIK_JAK_W_NAGLOWKU-"OD"@interia.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja! JA.... Mnie spytajcie! :-)))
Ja zrobilem kiedys wspanialego lososia (bardzo dobry na cieplo, a na zimno
poprostu ze best!).
Ciasto francuskie, filet z lososia (duzy) + cytrynka + sol/pieprz + AFAIR
majeranku troche dalem. Ciasto rozmrazamy, fileta na pol (w poprzek), kazdy
kawalem obwicie sypiemy pieprzem z mlynka + sol + przyprawy wg grustu (np.
majeranek) + troche soku z cytrynki). Jedna czesc fileta kladziesz na
ciasto, na to ser zolty + szynka wedzona (plasterki) --> przykrywasz takim
samym filetem i zawijasz ciasto. Wszystko pieczesz az do gotowosci ciasta!
Pycha!
|