Data: 2000-07-06 09:08:07
Temat: Re: MARYNATA do MI S
Od: Monika Kamienska <m...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Moja rada na karkowke. Przygotuj tzw. bejce. Sklad - lyzka miodu ,lyzka
musztardy, pieprz, sol, czosnek, oliwa z oliwek lub olej. Wymieszaj to
dobrze i odstaw na kilka minut . W tym czasie pokroj karczek na dosc
cienkie plastry oi rozbij tluczkiem. Do blebokiego naczynia wkladaj
umazane mocno bejca kawalki miesa. Wstaw pod przykryciem do lodowki na
jlepiej na noc lub n apare godzin.
Smaz na grillu do uzyskania ciemnozlocistego koloru. Smacznego - Monika.
Marcin Szolajski wrote:
> Czesć
>
> W swoich postach piszecie o marynowaniu Mięsa przed grillowaniem czy
> pieczeniem
>
> Czy ktos móg3by podać mi przepis na przygotowanie SCHABU (mam 2 dni) do
> pieczenia: czy jaka marynata czy też inny sposób...
>
> I oczywiscie proszę o przepis na marynatę na mięsko na grill -
> KARKÓWECZKĘ.
>
> Czekam
>
> Marcin
|