Data: 2004-05-11 08:57:34
Temat: Re: [MM, ale nie tylko] Co się "odkłada" przy zbyt wysokim poziomie insuliny?
Od: "slawek" <slawekopty(usun)@gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wiedźma" <w...@T...pl> napisał w wiadomości
news:c7q2pg$7vt$1@kastor.ds.pg.gda.pl...
jesli jednoczesnie z tłuszczem zjesz cukry o wysokim IG to zwyczajnie
tłuszcz zostanie spalony , a cukier przy pomocy insuliny wydzielanej w
większych ilościach zamieniony na tłuszcz i odłożony w tkance zapasowej
( insulina jest hormonem umozliwiającym spalanie cukru ) gdy zjesz
oddzielnie tłuszcz to ten tłuszcz organizm po prostu spokojnie spali , tak
samo z cukrem gdy nie będziesz razem z nim jadła tłuszczów to cukry te
także będa musiały być spalone na utrzymanie procesów życiowych , cukry o
niskim IG powoli się wchłaniają więc także nie powodują skoków insuliny i
magazynowania tychże cukrów , także jak zauważyłaś tyjemy od cukru w
nadmiarze , można nie jeść tłuszczu prawie wcale i być otyłym , mozna , od
jedzenia tłuszczu pryśpieszyc sobie proces zamiany cukrów na sadełko , a
mozna jedząc tłuszcze pozbyć się tych własnych zapasowych gromadzonych
latami ;)))
Slawek
|