Data: 2002-12-09 10:59:28
Temat: Re: MULE
Od: hmmm <k...@i...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sun, 8 Dec 2002 15:56:37 +0100, "dafor" <d...@z...net.pl>
napisal/a:
>czy ktoś zna jakiś dobry przepis na mule?
Ja robiłam (gdy portfel był pełniejszy) wg poniższego przepisu:
1,2 kg muli
125 ml białego wina
125 ml bulionu
8 szalotek
2 łyżki masła
1/2 cytryny
1 łyzka posiekanej drobno pietruszki
sól
pieprz
Mule oczyścić, otwarte wyrzucić, opłukać i wrzucić do osolonej,
wrzącej wody. Gdy się otworzą wyjąć z wrzątku. Udusić na maśle drobno
posiekane szalotki, wlać wino i bulion. Dodać sok cytrynowy, sól i
pieprz. Włożyć mule i dusić przez 10 minut. Podawać polane sosem i
posypane pietruszką.
Mule, które podczas gotowania same się nie otworzą - wyrzucić.
hmmm
|