Data: 2007-06-20 13:08:13
Temat: Re: MUSZE...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Jacek5" <j...@i...pl> wrote in message
news:f5b87e$obc$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> >> >> Trzeba byc idiota, zeby w ten sposob przygotowywac
> >> >> sobie posilek! Obrzydliwstwo i okrucienstwo!
> >> >>
> >> >> FUJ!!!!!!!!.............
> >> >>
> >> >> Neko
> >> >
> >> > Zabij baranka, spuszczając mu krew i mamrocząc zaklęcia.
> >>
> >> Nawet humanitarne.
> >> Baranek, któremu spuszczają krew, po prostu odlatuje...i tyle.
> >>
> >> Ponoć przysmakiem rzeźnika jest krew spuszczana świni po ubiciu.
> >> Wisi sobie taka świnia na haku, a krew spływa ciurkiem do kubka.
> >> Pije jeszcze ciepłą.
> >> Pożywna. Dobra na anemię... ;-)
> >
> > Na kaszankę.
>
> Dla zdrowotności powinniśmy sobie od czasu do czasu kaszankę zjeść.
>
> > Bo czerninę (jadłem!!!) gotuje się z krwi kaczej...
>
> Kiedy byłem dzieckiem, babcia ugotowała czerninę właśnie z kaczki.
> Z makaronem chyba... nie pamiętam.
>
> No właśnie. Z czym się podaje czerninę?
Z chlebem. Pikantna była.
|