Data: 2007-01-30 17:56:47
Temat: Re: Ma ktośmoże Adipex?
Od: Krystyna*Opty* <k...@a...spam>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marcin 'Cooler' Kuliński napisał(a):
> Krystyna*Opty* pisze:
>
>
>> No i nie zapominajmy, że przodkowie człowieka zaczęli swoją "ludzką
>> karierę" także od nabycia umiejętności rozłupywania kości i dobierania
>> się do ich TŁUSTYCH pokładów (mózgi, szpik).
>>
>
> A skad wiesz, ze od tego wlasnie zaczeli? Z ta tlustoscia tez bym nie
> przesadzal, no chyba ze 10% zawartosci tluszczu to dla Ciebie duzo?
> Pisze o dzisiejszych mozgach wolowych, wieprzowych i jagniecych:
> http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c20tp.ht
ml
> http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c20ZC.ht
ml
> http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c21D4.ht
ml
>
> Tluszcz ten oczywiscie w mniej niz 25% jest tluszczem nasyconym. Masz
> jakies dane na temat szpiku?
>
ale w piramidzie kalorycznej profil wygląda wręcz optymalnie :-)
Szpiku? No niestety, nie wiedzieć czemu, trudno znaleźć takie dane...
Może z tym ma jednak coś wspólnego obowiązująca doktryna
antytłuszczowa (?)
Krystyna
--
Niektórym interesom sprzyja znalezienie prawdy, innym jej niszczenie.
|