Data: 2006-03-25 12:25:33
Temat: Re: Majonez
Od: Baśka <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Agnieszka napisał(a):
> Witam!
> próbowałam dziś zrobić słynny majonez wg przepisu p. Gessler
> i jakoś nie wyszło :-( Nie wiem co mogłobyć nie tak... Majonez wyszedł
> całkowicie płynny, potwornie kwaśny i uciekł mi z pojemniczka...poradźcie co mogę
> zrobić z takim "majonezem" teraz, bo do sałatki to chyba nie bardzo się
> nadaje..
Witam
Fakt jest taki że majonez jest dosc łatwy do wykonania ale czasami
zważy sie ...nie martw sie:)) ....ja robie wtedy tak :
do czystego naczynia daję żołtko , musztardę, ocet lub cytrynę, sól i
powoli wlewam (ciągle mieszając) troche oleju ...jak juz "chwyci" tzn
zacznie gęstniec również powoli wlewam zważony majonez ciągle mieszając
....zawsze sie wtedy udaje. Jak majonez juz gotowy dodaje śmietany.
Pozdrawiam
Barbara
GG 4367681
|