Data: 2008-09-28 09:01:04
Temat: Re: Majonez
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"yapann" <y...@o...pl> wrote in message
news:gbnfrs$sfj$4@achot.icm.edu.pl...
> Użytkownik "michalek" <m...@g...com> napisał w wiadomości
> news:gbnac6$9qk$1@mx1.internetia.pl...
>
> > A po co Ci go kupować. Jestes tak doswiadczony w kuchni
> > że chyba z majonezem nie masz kłopotu.
> > Ja nie pamiętam juz kiedy ostatni raz kupowałem.
>
>
> jak trwały jest taki normalny majonez? uwielbiam majonez i nie zamierzma
> tego grzechu se odmawiać, ale kupowany majonez jest jakiś taki dla
> kosmonautów - po roku ten sam smak hehe :>
> Czy robicie na słoiki czy raczje tylko na bezpośredniue użycie ..
Najlepiej za każdym razem świeży, z dobrego oleju i ucierany w makutrze, lub
porcelanowym możdzieżu, a nie mikserem. Zauważ, że jełczenie zachodzi od
kontaktu z powietrzem, z jednej strony trzeba go wbić do mieszaniny z
drugiej nie za dużo, i zjeść szybko, zanim zacznie smakować zjełczałym
tłuszczem.
|