Data: 2016-12-18 10:18:35
Temat: Re: Majonez
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2016-12-17 23:44, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
> W dniu 17.12.2016 o 18:53, cef pisze:
>> W dniu 2016-12-17 o 18:39, FEniks pisze:
>>
>>> A serio - kiedyś olej rzepakowy to był śmierdzący syf. Obecnie to jeden
>>> z najzdrowszych olejów (po genetycznej modyfikacji rzepaku, he he).
>>>
>>> Ewa
>>
>> Może i najzdrowszy,
>
> Nie wiem, czy w ogóle naj-, ale na pewno do smażenia bardzo dobry. A ten
> tłoczony na zimno także dobry do sałatek.
>
>> ale śmierdzi nadal.
>
> Bo każdy olej ma lekko nieprzyjemny zapach (według mnie przynajmniej).
Nie każdy, nie każdy. Spróbuj z orzechów, czarnuszki czy ostropestu.
> Oliwa także niezbyt przyjemnie pachnie.
> A taki np. olej lniany (ten podobno najzdrowszy), to nie dość że
> śmierdzi, to przełknąć się tego nie da na trzeźwo. ;)
Ale do tofu(j) dodany znakomicie imituje pastę rybną.
Q
--
Niektórzy zarzucają mi bycie szowinistą, a ja zawsze w takiej sytuacji
powtarzam, że to nieprawda, bo szowiniści to tacy goście, którzy
uważają, że kobieta powinna siedzieć w kuchni.
Ja natomiast uważam, że w kuchni też może coś popsuć.
|