Data: 2006-12-29 18:32:50
Temat: Re: Mak w puszce
Od: Maggie <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
medea napisał(a):
> Została mi prawie cała puszka takiego gotowego maku i chciłabym ją użyć
> do seromaku. Przepis na takie ciasto już sobie wyguglałam, ale mam
> pytanie: do masy makowej dodaje się jaja, a w tej puszkowej masie jaj
> nie ma, czym powinnam je dodać, czy bez też się powinno udać?
Według mnie dodanie jajek nie stanowi większego problemu i
chyba lepiej jest je dodać, niż potem żałować że się nie
dodało...
Ja wprawdzie nie robiłam nigdy seromaku ani z masą z puszki
ani bez, ale taką puszkową masę, wzbogacałam pianą białkową,
żeby była lepsza w smaku i bardziej puszysta, do strucli na
święta...
Pozdrawiam
Gosia
|