Data: 2008-02-06 15:03:43
Temat: Re: Mak z puszki zamiast własnej roboty
Od: "JBP" <t...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "jureq" <j...@X...to.z.adresu.Xop.pl> napisał w wiadomości
news:focfr5$ug1$1@news.onet.pl...
>
> Obawiam się, że raczej mniej niż więcej. Mak robiony w domu bardzo nasiąka
> wodą. Nie wiem tylko jak bardzo.
Obawiam się, że nikt tego dokładnie nie zmierzy. Każda próba może mieć inny
wynik.
Mak w puszce jest dosyć gęsty, dodatków niewiele, więc zawartość puszki =
900 gramów jest porównywalna z 250 g suchego maku.
Jeśli masz wątpliwości, istnieją - co najmniej - 3 wyjścia:
1- zrobić od początku z suchego maku
2- użyć jedną puszkę i w razie potrzeby:
a) nałożyć cieńszą warstwę
b) dosypać więcej drobnych bakalii
3- kupić 2 puszki i nadwyżkę wykorzystać w innej potrawie (kluski z makiem,
ciastka np. z ciasta francuskiego, itd.itd.)
JBP
|