Data: 2006-11-15 11:33:04
Temat: Re: [Makaron] Co zamiast Malmy?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"clafoutis" <c...@i...pl> wrote in message
news:ejeso7$afu$3@nemesis.news.tpi.pl...
> ano ma
Jest tloczone, jezeli w trakcie tloczenia nie wychodzi gladka powierzchnia
trzeba ciasto uplastycznic np dodajac jajko, albo wody czy odrobinke oleju.
Na Marcato ciasto walkuje sie przynajmniej dwa razy i tnie z paska o
odpowiedzniej grubosci - gotuje w wodzie z olejem natychmiast po wyjsciu z
maszynki - przy 10 jajkach na 1kg maki czas gotowania nie jest krytyczny i
jadam naprawde ugotowane makarony a nie na wpólsurowe jakie zona czasem
gotuje z kupnych makaronów - odcedza, zanim sie ugotuja, aby byly "na
zab"...
Ta czeska maszynka ma wiele tarcz z dyszami - warta kupienia, kosztuje 503
korony, czyli okolo 70zl...
|