Data: 2001-09-01 19:32:35
Temat: Re: Makaron chiński
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych napisał:5...@4...com..
.
> takimakaron jest bardzo dobry odsmazany (najlepiej w woku, bo
> dobry wok i pozar wytrzyma) - usmazyc wedzony boczek w skwarkach,
> wyciagnac skwarki, podhajowac pod wokiem, jak zacznie wymic to
> wrzucic gotowy (ale nie mokry za bardzo bo Cie zapryska na
> smierc) makaron, ziarna sezamowe, starty imbir, dorzucic te
> skwary, moze byc jakas resztka miesna - np kawalek ugotowanego
> kurczaka w kawalkach, cebula w piorka, papryka w paski,
> poprzewalac to z boku na bok minute nie wiecej, siknac odrobine
> oleju sezamowego, lekkiego sosu sojowego, mozna odrobinke
> sliwkowego sosu (jest u Was to-to?) i od razu jesc, zeby jarzyny
> chrupaly.
Oj, to jest to. Mamuniu! Robie jutro! A mialy byc te smieszne chinskie nemy,
czy jak to sie nazywa, takie ciasto jajeczno-makaronowe z ciastem w srodku.
Eksperymentalnie, znaczy sie...
Wkn
|