Data: 2005-01-07 15:36:04
Temat: Re: Makaron spagetti
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
plitkin wrote:
>>Musza byc takie duze? Ja to bym robila takie na "dwa chapsy", czyli duzy
>>orzech wloski albo mala mandarynka ;).
>
>
> Zasadniczo ja sie poprostu przyzwyczailem do duzych ;-)
> Tak jak np. pierogi w polsce sie robi takie dosc duze, ze za 1 razem raczej
> sie nie wlozy do buzi, a ja mam duze wapliwosci co do slusznosci takiej
> koncepcji i robie male - jak uszka - zeby caly za jednym zamachem zjesc.
> Wtedy sie nie traci soku. Ale zaden polak by chyba tego nie uznal za
> "poprawne".
Francuzi taki sos "wylizuja" z talerza chlebem - tez sie nic nie traci,
a i naczynie czyste, mozna sobie na nie spokojnie nalozyc gore serow ;)
Kot, co jednak woli inny talerz wziac
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|