Data: 2005-01-08 15:26:10
Temat: Re: Makaron spagetti
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Napisz sprawozdanie jutro jak wyszlo i co ewentualnie nie wyszlo! ;-)
>
>
Założyłam, że zrobię 4 jeżyki na próbę. Ugotowałam wczoraj wieczorem ca 1/3
szklanki ryżu, który kilkarotnie najpierw przepłukałam. I tu zrobiłam podstawowy
błąd, chociaż gotowałam niecałe 5 minut w 1 1/2 szklanki wody, on (ryż) przez
noc "doszedł" i zupełnie zmiękł. A zgodnie z recepturą miał być półmiękki :-(.
Gdy jeżyki się dusiły, trzykrotnie je podlewałam. W smaku wyszły bardzo dobre.
Chociaż wyszły "bez kolców". Dodałam tylko soli i pieprzu. Nie robiłam żadnego
sosu. Tylko na jeszcze ciepłe nałożyłam po łyżeczce świeżego masła, oczywiście
śmietankowego :-))) No, i to byłoby na tyle. Pozdrawiam Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|